Με το Mortal Kombat 1 της NetherRealm να είναι ήδη έτοιμο να ανατρέψει το timeline της σειράς όταν κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου, ο τελευταίος χαρακτήρας που θα αναθεωρηθεί το backstory του είναι ο αγαπημένος στο fanbase assassin της Lin Kuei, Smoke. Οι νέες επαναδιαμορφώσεις του παίχτη αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Kombat Kast livestream της NetherRealm, το οποίο παρουσίασε ένα trailer που παρουσίαζε έξι νέους χαρακτήρες του Mortal Kombat 1 που εντάσσονται στη σειρά πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού αργότερα φέτος.

Κάνοντας το ντεμπούτο του ως κρυφός χαρακτήρας στο Mortal Kombat II του 1993, ο Smoke έχει εμφανιστεί σε πολλές μορφές κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων παρουσίας του στο fighting franchise. Εμφανίζεται εναλλάξ είτε ως άνθρωπος είτε ως cyborg ανάλογα με το παιχνίδι. Μια σταθερά στις πολλές εμφανίσεις του Smoke είναι η σύνδεσή του με τη φατρία Lin Kuei. Με τα βασικά μέλη της σειράς Scorpion και Sub-Zero να είναι πλέον αδέρφια στα όπλα στο Mortal Kombat 1, ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι δύο δολοφόνοι της Lin Kuei αλληλοεπιδρούν με το μέλος της φατρίας τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα μπορούσε να προκαλέσει δραματικές στιγμές.

Όπως επισημαίνεται από το ComicBook.com, η επίσημη περιγραφή του Smoke στην ιστοσελίδα του Mortal Kombat 1 αποκαλύπτει μερικές δραστικές αλλαγές στην ιστορία του χαρακτήρα στο νέο timeline. Αντί να είναι ένας κυβερνητικός δολοφόνος όπως ο Cyrax και ο Sektor, όπως εμφανιζόταν σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια, ο Smoke είναι τώρα ένα ορφανό που μεγάλωσε μαζί με τον Sub-Zero και τον Scorpion μετά την τυχαία δολοφονία της οικογένειάς του από τους Lin Kuei. Δεδομένου του γεγονότος ότι η οικογένειά του σκοτώθηκε στα χέρια της φατρίας Lin Kuei, υπάρχουν ήδη εικασίες ότι ο Smoke θα μπορούσε να γίνει ένας από τους κακούς του Mortal Kombat 1.

Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του Smoke στο Mortal Kombat 1, ακόμα και από τη σύντομη εμφάνισή του στο τελευταίο trailer είναι σαφές ότι υπάρχει ένταση μεταξύ αυτού και των υιοθετημένων αδελφών του. Το επίσημο βιογραφικό του χαρακτήρα παρέχει περισσότερες αποδείξεις για αυτές τις πιθανές εντάσεις, αναφέροντας ότι αφού ο Smoke “δεν είχε τις έμφυτες υπερφυσικές ικανότητες των αδελφών του, έβαλε στόχο να κατακτήσει την πρακτική μαγεία. Αυτή η επιδίωξη της δύναμης και η ζήλια για τις δυνάμεις που κατείχαν τα αδέρφια του, θα μπορούσε ενδεχομένως να στείλει τον Smoke σε ένα σκοτεινό μονοπάτι. Ενώ ο Smoke φαίνεται πρόθυμος να βοηθήσει στην υπεράσπιση του Earthrealm, είναι πιθανό η προσπάθειά του να κατακτήσει τη μαγεία να τον κάνει ευάλωτο στο να στραφεί εναντίον εκείνων που ορκίστηκε να υπερασπιστεί.

Οι fans θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου για να δουν τι επιφυλάσσει η NetherRealm για τον Smoke, αλλά, προς το παρόν, μπορούν να πάρουν μια ματιά από το τελευταίο trailer. Όσοι θέλουν να βιώσουν την ιστορία με φρέσκα μάτια, ίσως να θέλουν να περιορίσουν το χρόνο τους στο internet πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού το φθινόπωρο, καθώς τα spoilers του Mortal Kombat 1 μπορεί να έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Το Mortal Kombat 1 κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου για PC, PS5, Switch και Xbox Series X.

About author
mm

Konstantinos Tiggos

"Yeah Mr. White! Yeah science!"

Your email address will not be published. Required fields are marked *