Ο δημιουργός του Yu-gi-oh! και γνωστός mangaka Kazuki Takahashi βρέθηκε νεκρός στις ακτές της Okinawa. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια θανάτου του.

Ο Takahashi ξεκίνησε ως mangaka στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με σύντομες δουλειές για διάφορα περιοδικά, όπως το Weekly Shōnen Sunday και το Weekly Shōnen Magazine.Η πρώτη του μεγάλη δουλειά ήταν το Tokio no Taka, ένα μονοσέλιδο που δημοσιεύτηκε στο Weekly Shōnen Jump το 1990.  Ένα από τα πρώτα του έργα, το Tennenshoku Danji Buray , εκδόθηκε από το 1991 έως το 1992 και διήρκεσε δύο τόμους. Ωστόσο, ο Τακαχάσι θεωρούσε πολλά από τα πρώιμα έργα του “πλήρη αποτυχία”.

Το 1996, ο Τακαχάσι εγκαινίασε το Yu-Gi-Oh! στο Weekly Shōnen Jump, όπου και κυκλοφόρησε σε συνέχειες μέχρι το 2004. Η σειρά έγινε τεράστια επιτυχία και έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Η σειρά έχει επίσης λάβει αρκετές προσαρμογές στα μέσα ενημέρωσης, κυρίως μια τηλεοπτική σειρά anime και ένα παιχνίδι με κάρτες συναλλαγών. Ο Τακαχάσι συνέχισε να επιβλέπει το franchise του Yu-Gi-Oh! μετά το τέλος του αρχικού manga.

 

About author
mm

Christos Devetzis

Δημιούργησα το Greek Gaming Universe με ένα σκοπό: να μαζέψω σε ένα μέρος άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Your email address will not be published. Required fields are marked *