Movies / Series Reviews

Hustle: Ένας διαφορετικός Adam Sandler [SPOILERS REVIEW]

Hustle (2022)
Σκηνοθεσία: Jeremiah Zagar
Σενάριο: Taylor Materne, Will Fetters
Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Queen Latifah, Juancho Hernangomez

 width=

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

To Hustle αποτελεί μια νέα προσθήκη στην πλατφόρμα του Netflix με πρωταγωνιστή τον Adam Sandler (Stanley Sugerman) στο ρόλο ενός σκάουτερ για την ομάδα μπάσκετ Philadelphia 76ers. Η δουλεία του Stanley είναι να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να βρίσκει μελλοντικά ταλέντα για την ομάδα του ενώ το όνειρο του είναι να ακολουθήσει καριέρα προπονητή. Ο ξαφνικός θάνατος του ιδιοκτήτη της ομάδας Rex Merrick (Robert Duvall) φέρνει τον γιο του, Vince Merrick (Ben Foster) στην ιδιοκτησία, ο οποίος αποτελεί και τον main antagonist του Stanley. Επί τη νέα προεδρία του Vince ο Stanley δεν ικανοποιεί το όνειρο του να γίνει βοηθός προπονητή εξαιτίας της κόντρας με τον νέο πρόεδρο και  συνεχίζει τα ταξίδια στο εξωτερικό όπου γνωρίζει τον Bo Cruz (Juancho Hernangomez) να παίζει street basketball για χρήματα. Μετά από μια ιδιαίτερη γνωριμία τον πείθει να κάνει το ταξίδι στην Αμερική και να δοκιμαστεί στα δεδομένα μιας νέας λίγκας με μεγάλες δυσκολίες τόσο ως προς το ίδιο το παιχνίδι όσο ως προς τον ίδιο τον Bo.

 width=

ΘΕΤΙΚΑ

Κατά την προσωπική μου άποψη το Hustle αποτελεί άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Adam Sandler δεν είναι ακόμη ένας κωμικός ηθοποιός χωρίς βάθος. Σε μια ταινία που φαίνεται να βγάζει το πραγματικό του πάθος για το μπάσκετ (αναφέρεται σε αυτό συχνά μέσω ταινιών αλλά και κάνει συχνά προπονήσεις) δίνει μια παράσταση για τον μαγικό κόσμο του NBA και πόσο ψυχοφθόρος και απαιτητικός είναι. Ο χαρακτήρας του ο Stanley είχε υποστεί έναν τραυματισμό στο χέρι από ένα τρακάρισμα σε ηλικία όπου έπαιζε κολεγιακό μπάσκετ και δε μπόρεσε ποτέ να κάνει καριέρα μπασκετμπολίστα. Ο Adam Sandler με την ερμηνεία του περνάει στον θεατή τον πόνο που νιώθει γι’ αυτό το γεγονός. Μικρές λεπτομέρειες όπως η ‘’αυτοτιμωρία’’ όσων αφορά τη διατροφή του και την αδιαφορία του για την εμφάνιση του, η αποφυγή αναφορών στο παρελθόν του, αλλά κυρίως η ανάγκη του να οδηγήσει έναν παίχτη που έχει ξεκινήσει από το τίποτα στην επιτυχία κάνουν την ερμηνεία του απολαυστική.

Στα θετικά της ταινίας συγκαταλέγονται ακόμη οι σχέσεις που έχει με την γυναίκα του (Queen Latifah) και την κόρη του (Jordan Hull). Παρουσιάζονται ως μια πολύ υποστηρικτική οικογένεια που θέλουν να αλληλοβοηθηθούν σε όλα τα στάδια της σχέσης τους και οι ερμηνείες όλων τους το δείχνουν αυτό σε έναν πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Συνεχίζοντας με τα θετικά είναι το χιούμορ που βγάζει η ταινία. Σίγουρα το χιούμορ των ταινιών του Adam Sandler μπορεί να χαρακτηριστεί ως και κουραστικό αλλά στην συγκεκριμένη ταινία είναι πολύ διακριτικό και στοχευμένο. Η σχέση που διατηρεί με τον Bo Cruz είναι πατρική και προσπαθεί συνεχώς να τον κάνει να ακολουθήσει το όνειρο του πιέζοντας τον με τον τρόπο που πιστεύει ότι είναι καλύτερος γι’ αυτόν.

 width=

Αρνητικά

Κάποια πράματα που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως αρνητικά της ταινίας είναι τα πολλαπλά montage προπόνησης και αγώνων μπάσκετ. Προσωπικά, λατρεύω να παρακολουθώ το άθλημα, οπότε όχι απλώς δε με πείραξαν αλλά αντιθέτως τα απόλαυσα. Παρόλα αυτά καταλαβαίνω ότι δεν είναι για όλους και η διάρκεια τους καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό της ταινίας. Το κυριότερο ‘’παράπονο’’ μου στην ταινία είναι ο χαρακτήρας του Vince Merrick, του νέου προέδρου που έχει κόντρα με τον Stanley. Είναι αρκετά ρηχός και παίζει μόνο τον ρόλο του κακού στην ταινία. Εμφανίζεται σε λίγες σκηνές χωρίς μεγάλους διαλόγους και μαθαίνουμε ελάχιστα γι’ αυτόν και τις προθέσεις που έχει για την ομάδα. Ίσως αν δινόταν μια έμφαση στον χαρακτήρα αυτόν να υπήρχε ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο χαρακτήρων.

 width=

ΣΧΟΛΙΑ

Το Hustle αποτελεί μια πολύ ευχάριστη προσθήκη στην πλατφόρμα του Netflix. Παίζουν μικρούς ρόλους πολλοί παίχτες και προπονητές του NBA, πράγμα που σίγουρα θα ευχαριστήσει αρκετούς φαν. Παρόλα αυτά δεν είναι απαγορευτική για όσους δε παρακολουθούν το συγκεκριμένο άθλημα καθώς πιστεύω ότι οι ερμηνείες είναι ικανοποιητικές. Πιθανώς να κουράσουν κάπως τα montage και κάποιες μικρές αναφορές σε ορολογίες και ονόματα. Προσωπικά την βρήκα ιδιαίτερα ευχάριστη με χιούμορ με μια  ικανοποιητική απεικόνιση του πρωταθλήματος του NBA, παρόλα τα μικρά κενά και τις ελλείψεις που έχει.

[review_summary reader_ratings=”true” positives=”Εξαιρετικές Ερμηνείες
Καλό χιούμορ
Cameos” negatives=”Μεγάλης διάρκειας montage
Μέτριος antagonist” title=” summary=”][rating title=”Πλοκή” value=”7″] [rating title=”Ερμηνείες” value=”8″] [rating title=”Σκηνοθεσία” value=”7″] [rating title=”Φωτογραφία/Μουσική” value=”7″][/review_summary][vc_column_text]    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *