Η Microsoft επεδίωξε μακροχρόνιες συμφωνίες με διάφορους ενδιαφερόμενους στον κλάδο του gaming προκειμένου να κερδίσει την εύνοια των ρυθμιστικών αρχών- ομοίως, σκόπευε επίσης να εξαγοράσει την Activision Blizzard. Ωστόσο, η Sony έδειξε ανησυχίες για τη συμφωνία με την Activision Blizzard και αντιτάχθηκε σε αυτήν για νομικούς λόγους.

Η Sony εξέφρασε ανησυχίες ότι η εξαγορά της Activision Blizzard θα δώσει στη Microsoft τον έλεγχο του κλάδου και θα βλάψει ανεπανόρθωτα τον ανταγωνισμό. Ως εκ τούτου, η Microsoft προσέφερε στη Sony μια δεκαετή συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2023 για να διασφαλίσει ότι το Call of Duty θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στο PlayStation.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν υπογράφηκε επειδή η Sony ανησυχούσε ότι οι εκδόσεις του παιχνιδιού για το PlayStation 5 και το PlayStation 4 θα θέτονταν σε κίνδυνο. Είχαν επιφυλάξεις ότι η έκδοση για το PlayStation θα ήταν πιο ακριβή και θα στερούνταν βασικών χαρακτηριστικών, όπως το multiplayer και το cross-play, ενώ φοβόντουσαν επίσης ότι οι μελλοντικές εκδόσεις θα ήταν αποκλειστικές για το Xbox Game Pass.

Τώρα, μετά από μήνες συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer ανακοίνωσε σήμερα ότι η Microsoft υπέγραψε τελικά μια δεσμευτική συμφωνία με τη Sony για να διατηρήσει το Call of Duty στο PlayStation. Η είδηση αυτή αποτέλεσε έκπληξη εν μέσω των προσπαθειών της FTC να σταματήσει τη συμφωνία Activision Blizzard και της επιθετικής προσπάθειας της Microsoft να ολοκληρώσει την εξαγορά.

About author
mm

Christos Devetzis

Δημιούργησα το Greek Gaming Universe με ένα σκοπό: να μαζέψω σε ένα μέρος άτομα που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Your email address will not be published. Required fields are marked *