Movies / Series Reviews

Avatar: The Way of Water: Πανέμορφο αλλά αρκεί; [REVIEW]

[the_ad id=’964′]


Πρωταγωνιστούν: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

 width=

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μετά την νίκη του επί της ανθρώπινης απειλής ο Jake Sully φτιάχνει την οικογένεια του στην Πανδώρα και ζει στο δάσος ως ο αρχηγός των Navi. Όταν όμως οι άνθρωποι επιστρέφουν με εξελιγμένη τεχνολογία για να επωφεληθούν τους πόρους της Πανδώρας η οικογένεια Sully γίνεται στόχος και αναγκάζεται να διαφύγει στα νησιά όπου θα εκπαιδευτούν να τιθασεύουν το νερό ενώ ετοιμάζονται για την επικείμενη μάχη με τους εισβολείς.

 width=

ΣΧΟΛΙΑ

Το νέο Avatar άργησε 13 χρόνια και οι προσδοκίες ήταν τεράστιες. Λίγο το hype από την πρώτη ταινία 3D που είδαμε ποτέ, λίγο από την παραμονή των βασικών χαρακτήρων και κυρίως του James Cameron, πίστεψα ότι θα πάω και θα εντυπωσιαστώ. Αντιθέτως είδα μια ξαναζεσταμένη σούπα, τουλάχιστον όσων αφορά την πλοκή και τους χαρακτήρες. Η ταινία διαφοροποιείται ελάχιστα από την πρώτη καθώς και εδώ έχουμε το ανθρώπινο είδος να έχει τους ίδιους στόχους ενώ υπάρχει ακόμη και ο ίδιος antagonist. Πιστεύω ότι ο λόγος πίσω από αυτό είναι να παραμείνει απλή και κατανοητή σε όλους καθώς το δυνατό της σημείο είναι τα CGI effects. Βέβαια δε προσπαθεί ιδιαίτερα να μας βοηθήσει να θυμηθούμε χαρακτήρες που γνωρίσαμε πριν κάτι αιώνες και μας πετάει κατευθείαν στα βαθιά, οπότε το πρώτο μισάωρο το πέρασα αναρωτώμενος ποιος είναι ποιος.

Αφήνοντας πίσω την βαρετή πλοκή προσπάθησα να εστιάσω στα εφέ και τα τοπία που χαρακτηρίζουν την σειρά αλλά και γενικά τον Cameron, που μπορώ να πω ότι στην πλειοψηφία τους ήταν εξαιρετικά. Βέβαια είναι δύσκολο να κρατήσεις μόνο αυτό, διότι επί 3 ώρες και 15 λεπτά είναι το μόνο θετικό που θα δεις. Η διάρκεια της ταινίας είναι απαγορευτική. Ένιωθες ότι οι σκηνές επαναλαμβάνονταν, ειδικά στην επί 1 ώρα εκπαίδευση της οικογένειας στα νησιά. Στην κορύφωση της ταινίας και την τελική μάχη πάλι κυριαρχούσαν τα όμορφα CGI effects αλλά δε μπορώ να πω ότι είδαμε έστω εκεί κάτι groundbreaking ή εντυπωσιακό. Ακολουθήθηκε η πεπατημένη και σε αυτή την περίπτωση, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόδοση.

Τελειώνοντας την γκρίνια, άφησα το χειρότερο για το τέλος. Την ηθοποιία. Δε ξέρω πως δε ξέρω γιατί αλλά ήταν όλοι τους τραγικά κακοί. Τα παιδιά δε μπορούσαν να κουβαλήσουν το βάρος τους ενώ οι “μεγάλοι” απλώς υπήρχαν στην ταινία. Τις “συναισθηματικές” σκηνές τις καταντούσαν γελοίες ενώ τις υπόλοιπες απλώς αδιάφορες. Φάνηκε ότι δόθηκε προσοχή μόνο στα τεχνικά κομμάτια ενώ για όλα τα υπόλοιπα ήλπιζαν για το καλύτερο.

Αν με ρωτάτε αν αξίζει να δει κάποιος το δημιούργημα του Cameron τα συναισθήματα μου είναι ανάμικτα. Ναι μεν είναι κάτι όμορφο που μπορείς να δεις και 3D (που προσωπικά δε μου έδωσε και πολλά παραπάνω) αλλά δε ξέρω αν αντέχεται αυτό επί 3+ ώρες. Σίγουρα αν θέλει κάποιος να την δει πρέπει υποχρεωτικά να πάει σινεμά καθώς στο σπίτι θα χαθεί το μισό θετικό που έχει.

Ελπίζω το 2024 να έχει προστεθεί και λίγη ουσία στο Avatar 3

 width=

[review_summary reader_ratings=”true” positives=”οπτικά εφέ” negatives=”χαρακτήρες
ερμηνείες
πλοκή” title=” summary=”][rating title=”Πλοκή” value=”3″]
[rating title=”Ερμηνείες” value=”2″]
[rating title=”Σκηνοθεσία” value=”6″]
[rating title=”Οπτικά εφέ” value=”10″][/review_summary][vc_column_text]

[the_ad id=’964′]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Greek Gaming Universe Presents