Το μακρύ, αργό ταξίδι του Cyberpunk 2077 προς την εξιλέωση έκανε ένα αξιοσημείωτο βήμα προς τα εμπρός σήμερα, καθώς η βαθμολογία των χρηστών του Steam μετατράπηκε από “Mostly p0sitive” σε “Very positive”, πράγμα που σημαίνει ότι το 80% των περισσότερων από 553.000 αξιολογήσεων των χρηστών του είναι πλέον θετικές.

Τη στιγμή αυτή επισήμανε ο Marcin Momot, παγκόσμιος διευθυντής κοινότητας της CD Projekt Red, ο οποίος ευχαρίστησε τους οπαδούς “για την αναγνώριση όλης της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια από την κυκλοφορία του παιχνιδιού”.

Παρά τη φήμη του ως αποτυχία, το Cyberpunk 2077 ήταν αρκετά καλό στο PC, ειδικά για όσους είχαν ένα αρκετά ισχυρό build, και ακόμη και όταν πρωτοβγήκε – δηλαδή όταν ήταν στη χειρότερη κατάστασή του – η βαθμολογία στο Steam δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 70%, το οποίο μετράει ως “Mostly positive”. Αυτό δεν είναι κακό για τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά το Cyberpunk 2077 δεν ήταν σαν τα περισσότερα παιχνίδια, και το γεγονός ότι δεν απέσπασε καθολικούς επαίνους θεωρήθηκε σοκαριστικό – και φυσικά, η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη στις κονσόλες.

Αλλά όπως είπε ο Momot, η CD Projekt επέμεινε σε αυτό, και τα πράγματα σιγά σιγά άλλαξαν. Η πρώτη πραγματική ένδειξη βελτίωσης ήρθε τον Νοέμβριο του 2021, όταν οι αξιολογήσεις του παιχνιδιού άρχισαν να ανεβαίνουν με σταθερό ρυθμό, βοηθούμενες από μια πλημμύρα εισροών από gamers που το πήραν στη μισή τιμή στο πλαίσιο της φθινοπωρινών sales του Steam. Η συνολική βαθμολογία παρέμεινε κολλημένη στο “Mostly positive”, αλλά οι νέες κριτικές συνέχισαν να έρχονται και η βελόνα μετακινήθηκε αργά αλλά σταθερά. Η περυσινή ενημέρωση Edgerunners, που συνέπεσε με την κυκλοφορία της πολυβραβευμένης σειράς του Netflix, κέρδισε επίσης καλή φήμη, διορθώνοντας μερικές από τις χειρότερες ενοχλήσεις (glitches, bugs κλπ) που παρέμεναν από την κυκλοφορία.

Το Cyberpunk 2077 πέρασε μία κόλαση από θέμα development, καθώς είχε ανακοινωθεί από 2012 και παρέμεινε στο ράφι για 8 χρόνια μέχρι το release του. Τελικά, το παιχνίδι εκδόθηκε το 2020 μετά από αμέτρητα παράπονα από τους fans που περίμεναν τόσο καιρό, χωρίς να είναι ακόμα έτοιμο. Γνωρίζοντας αυτά, και ότι οι developers επιμείναν στο game χωρίς να το αφήσουν να βουλιάξει στον βάλτο του, το Cyberpunk αξίζει την προσοχή της gaming κοινότητας και τα “μπράβο” στους developers για την εξιλέωση του.

About author
mm

Konstantinos Tiggos

"Yeah Mr. White! Yeah science!"

Your email address will not be published. Required fields are marked *