Πρόσφατα, ένας συλλέκτης κατάφερε να πάρει στα χέρια του ένα πρωτότυπο GameCube που εμφανίστηκε το 2000 στην έκθεση Nintendo Space World.

Όπως εντόπισε το Kotaku, ο Donny Fillerup της Consolevariations δημιούργησε ένα blog post, λέγοντας ότι είχε αγοράσει το πρωτότυπο, εξηγώντας και δείχνοντας τις διαφορές μεταξύ του πρωτότυπου μοντέλου και του τελικού σχεδιασμού του εμβληματικού μωβ κουτιού της Nintendo.

Ο Fillerup περιγράφει λεπτομερώς όλες τις διαφορές που εντόπισε μέσα και έξω από την κονσόλα. Ορισμένες από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές περιλαμβάνουν το διαφανές καπάκι του πρωτοτύπου GameCube που είχε φώτα LED στο εσωτερικό του, τα οποία μπορείτε να δείτε σε καλύτερη απεικόνιση σε αυτό το βίντεο από την αποκάλυψη του GameCube στην έκθεση.

Πέρα από το καπάκι, οι άλλες αξιοσημείωτες διαφορές στην πρωτότυπη κονσόλα περιλαμβάνουν περισσότερους αεραγωγούς και την έλλειψη φίλτρου αέρα στο πίσω μέρος του συστήματος.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ο σχεδιασμός του πρωτότυπου χειριστηρίου GameCube που βλέπετε παραπάνω, το οποίο διαφέρει από το χειριστήριο που περιλαμβάνεται στην κονσόλα. Εκτός από το σχέδιο σε σχήμα Μ, το πρωτότυπο χειριστήριο διαθέτει ένα κουμπί “Menu” στη θέση που θα εμφανιζόταν το D-Pad στην τελική έκδοση. Και το κουμπί B στην επάνω δεξιά πλευρά έχει σχήμα φασολιού, όπως και τα κουμπιά Y και X.

Το Nintendo Space World ήταν μια ετήσια εμπορική έκθεση που διοργάνωνε η εταιρεία από το 1989 έως το 2001. Ωστόσο, η έκθεση Space World του 2000 ήταν αναμφισβήτητα η πιο αξιομνημόνευτη. Εκτός από την αποκάλυψη αυτού του πρωτότυπου GameCube, στην έκθεση Space World του 2000 παρουσιάστηκαν πολλά περίεργα demo, όπως ένα ακυκλοφόρητο παιχνίδι Zelda, το Meowth’s Party και το Super Mario 128.

Το GameCube κυκλοφόρησε το 2001, με μέτριες πωλήσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια, προτού δώσει τελικά τη θέση του στο Wii.

About author
mm

Your email address will not be published. Required fields are marked *